Framsida, titel och redigering klar

Då har en första redigerad version av min bok Spelet om klimatet gått iväg till förlaget (Roos&Tegnér). Lite lätt ångestfyllt – man blir ju liksom aldrig färdig med en text. Och det dyker alltid upp tankar angående formuleringar och saker jag borde tagit med eller tagit bort.

Att redigera är en känslomässig berg-o-dalbana. När jag fick första versionen var jag på riktigt uselt humör och reagerade genast med taggarna utåt på det alldeles nedklottrade manuset. Efter att ha andats ett tag insåg jag dock att det var väldigt bra kommentarer – och jädrigt lärorikt. Kommer aldrig sluta att förvånas över hur blind man kan bli för sin egen text.

Redigering är kul, men det tar en evinnerlig tid. Om folk visste hur mycket tid jag tillbringat för att formulera ett litet stycke skulle jag säkert åka in på dårhus 🙂 Långa dagar har det blivit och det känns som jag levt i en bubbla. Man har ju dessutom ett riktigt jobb att sköta – ett som ger pengar (jag gillar att jobba med olika saker – är dock ganska usel på att hålla många bollar i luften samtidigt och må bra …)

Och framsidan är också klar. Gjord av Niklas Lindblad. Tycker det blev kanon. Utgivning i slutet av mars, men redan upplagd på Bokus m fl och man kan klicka där för att få ett mejl när boken finns att köpa.

4 reaktioner på ”Framsida, titel och redigering klar

 1. Anna Nöjd

  Ser fram mot att läsa den! Och sprida den vidare! Den kommer självklart vara så intressant, viktig och välskriven.
  /Anna Nöjd, Lidingö

 2. Thomas P

  Hoppas du är beredd på kommentaren att ”det är ju bara vattenånga man ser strömma ut ur de där kyltornen”.

  1. Haha, jadå. Klipp från boken:

   ”Det är heller inte ovanligt att fokusera på oväsentligheter för att dölja helheten. Jag är till exempel ganska säker på att Niklas Lindblads fina omslag till denna bok kommer få kommentarer i stil med att koldioxid är en osynlig gas och att det som kommer ut ur kyltornen är vattenånga. Detta, menar man då, visar att jag är en alarmist som inte har koll på någonting. Jag är dock övertygad om att alla som vill förstår att bilden illustrerar elproduktion och de utsläpp den för med sig.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s