Spelet om klimatet

Omslag: Niklas Lindblad

Spelet om klimatet är en bok om klimatdebatten men huvudfokus ligger varken på bistra framtidsprognoser eller de allra senaste rönen inom klimatforskningen. Det är mer en titt bakåt i tiden och en skildring av hur debatten kunnat bli så polariserad som den har blivit. Vad hände egentligen på vägen när politiker som Bush, Thatcher och Trump gick från att agitera för klimatåtgärder till att senare anta en rakt motsatt hållning och anse att det mest handlade om alarmism?

Det är naturligtvis inget som har hänt av sig självt, många har kämpat hårt för att få det dithän men det är långt ifrån så enkelt att oljebolagen har köpt alla som protesterar mot IPCC:s slutsatser eller att alla ”klimathotsskeptiker” skulle vara korkade och lida brist på utbildning.

Boken kommer ut i slutet av mars 2021. Den finns redan upplagd på Bokus och andra sajter där man kan kryssa i att man vill ha ett mejl när den finns att köpa.

2 reaktioner på ”Spelet om klimatet

  1. Oljeindustrin matar CO2-alarmister med pengar (välkänt faktum – googla) för att underminera den överlägsna kärnkraftsindustrin. Om det inte byggs kärnkraft så kommer fossilindustrin att få bygga mängder av gaseldade reservsystem (backup) med naturgas när inte den undermåliga vindkraften duger som elleverantör.
    Som vi alla vet vet så blåser det inte alltid tillräckligt och solen lyser inte heller alltid på rätt sida.
    Har du inte fattat detta så är du dåligt insatt i energiomställningen.

  2. I och med thoriummatade MSR kan utvecklas och tas i drift är ju egentligen hela jordens kraftförsörjningsproblem lösta inom något decennium. Alla blir då lyckliga. De som tror på att koldioxid är ett hot mot mänskligheten och de som tror att det blir brist på kraft till industri och konsumenter. Dock- när tro blir politik och frånvaro humanism gör sig gällande vill allt för många behålla sina privilegier. Det är det största hotet mot mänskligheten och våra nuvarande nödlidande. Teknik som ger ALLA möjligheter att leva det goda livet gör inte så många glada tyvärr. Man vill ju gärna vara exklusiv när man flyger jorden runt och besöker Machu Pichu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s