Sorgligt att den här människan leder USA:s miljöarbete…

Senator James Inhofe är ordförande för den kommitté som driver miljöarbetet i USA (Senate Environment and Public Works Committee). En mer energisk motståndare till allt som stavas mänsklig inblandning i klimatförändringar får man leta efter.

I 2012 gav han ut en bok The Greatest Hoax: How the Global Warming Conspiracy Threatens Your Future.  I den presenterade han bland annat en graf som han hävdade var tagen från IPCC:s rapport, vilket den bevisligen inte var utan från en artikel i Wall Street Journal. Dels stämde den inte och dels var den helt tagen ur sitt sammanhang. Nu står han i senaten och föreläser varför mänsklig påverkan på klimatförändringarna inte existerar med precis samma graf.

Han citerar bibeln i sin argumentation:
Inhofe refuted climate change science in 2012 by citing the Bible. “[T]he Genesis 8:22 that I use in there is that ‘as long as the earth remains there will be seed time and harvest, cold and heat, winter and summer, day and night.’ My point is, God’s still up there. The arrogance of people to think that we, human beings, would be able to change what He is doing in the climate is to me outrageous.”

Han har drivit en i det närmaste häxliknande process mot sjutton amerikanska klimatforskare och vill ställa dem inför rätta.

Han bjöd in Michael Crichton till ett senatorförhör för att diskutera fakta om klimatförändringar. Crichton är en science fictionförfattare (som skrivit State of Fear, som hör och häpna handlar om konspirationen i klimatforskningen…). Och den boken är obligatrisk läsning för hans kommitté.

Jävla mörker…

Här är en hjälte till:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s