Välkommen You Brave New World

2015 år e Kr. Nutid, idag.

152 år efter Henry Ford -Du sköna nya värld-tid.

Polen följer Ungern, rensar i författningsdomstol och hotar media, stoppar teatrar som inte behagar herr Kulturministern. ”Om medierna inbillar sig att de ska fortsätta kritisera oss, är det bäst för dem att de tänker om.”

I Spanien hotar mångmiljonböter om du protesterar mot regeringens politik. Helt utan domstolsförhandling. Inom EU. Knappt en notis i omvärlden.

I Danmark får polisen råna flyktingar.

Europa längtar efter det som en gång varit. Med högerarmen i skyn. Trots att facit finns. Trots att vi vet vad det leder till.

I ankdammen anser sig vissa tillhöra eliten . Precis som förr.

Amazon, WalMart, skapar vinster i miljardklassen. Och jobb. I massor. Låga ingångslöner fixar saken. Ner till 10 000:-/mån är rimligt anser Svenskt Näringsliv. Frågan är inte svart-vit, men vart vill vi nå? Följ med på en tur hos: Amalgamated Product Giant Shipping Worldwide Inc.
Den nya lösningen? Den nya sanningen?

Huxley, yes there they are: Gamma, delta, epsilon. Serving alfa and beta.

Det viktigt att behålla nyckelpersonal. Så står det i power-point presentationen. Samtidigt, i samma företag: PhD, doktor, Fil Mag. Det är inte bara lågutbildade som jobbar kvartalsvis. Får reda på om man har en fortsatt tjänst dagen innan den gamla går ut. Flexibilitet är a och o. Eller hur? Men för vem?

Var det den flexibiliteten som skapade utveckling? Gemenskap och vi-känsla. Innovation och lust. Var det vinster som skapade Losec och Lidokain? Effektivitet och minutiös redovisning av varje sekund.

Tänk om det var tvärtom? Tänk om det inte var så svart-vitt.

Tänk om

Tänk om Du Sköna Nya Värld redan är här.

Var det vad vi ville ha?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s