Recension, podd och TV – Spelet om klimatet

Det är en ganska skräckblandad förtjusning att ge ut en bok och vänta på reaktionerna. Men man blir ju glad när man läser Bokdjurets recension: 4 av 5 i betyg. Värmer så klart. Varför upplåter nyhetsmedia sina plattformar till desinformation? – Bokdjuret

Intervju på Dagens ETC här (låst artikel): Krossar klimatskeptikernas argument – med vetenskap | ETC

Jag har även blivit intervjuad om boken på Lära från lärda – Sveriges största podd för fackböcker som drivs av Fredrik Hillerborg. (Gillar verkligen inte att lyssna på mig själv men det är ändå kul 🙂 ).

(Och ja, jag vet vad IPCC står för, råkade säga International i stället för Intergovernmental … Efter några timslånga intervjuer inser man hur jobbigt personer som lever med media tätt inpå kan ha det. Vi (allmänhet, media, opposition osv) analyserar och tolkar enstaka meningar som sagts flera år tillbaka i tiden …)

På torsdag (8/4) blir det även Nyhetsmorgon på TV4 (runt 7.45 nånting tror jag det var). Spännande 🙂

(Om du vill ha en inblick i hur den här så kallade debatten bedrivs på nätet och varför den aldrig kommer ta slut, kan du titta på förlagets (Roos & Tegnér) Facebookinlägg om boken. Nu mer än 500 kommentarer och ingen har läst boken… https://www.facebook.com/roostegner/posts/10158899177475915 ).

9 reaktioner på ”Recension, podd och TV – Spelet om klimatet

 1. Gunilla Teckenberg

  Du kan luta dig tillbaka, andas lugnt och njut av välförtjänt beröm! Oerhört imponerad av den research som krävts för att skriva denna bok, jag kan bara ana mig till hur mycket arbete du lagt ner.
  Jag läser mycket, har alltid gjort och självklart hamnar en hel del skräp också i bokhyllan men din bok tillhör definitivt inte den kategorin. Är så tacksam att du tagit dig tid och haft ambitionen att göra en grundlig genomgång av alla dessa personer och namn som florerat i klimatdebatten under många år. Spelet om klimatet är en bok som jag kommer att använda mig av många gånger framöver, den blir som ett lexikon dit man kan gå tillbaka när man vill kontrollera något som påstås.

  Stort beröm också och för hur du hanterar språket, det är mycket angenämt för mig som läsare att följa texten trots att ämnet är komplext.

  Ett stort tack Maths!

   1. Thomas Nilson

    Allt handlar om pengar. Smart att skriva en bok. Hoppas att du tar upp avhoppen ifrån både IPCC och NASA. Sen för din info så har nu siffrorna ifrån Mars kommit och jordens medeltemperatur sjunker. Under en 30 års period är nu ökningen +0,12 grader. Koldioxid ökar men medeltemperaturen sjunker. Vad säger det dig?

   2. Thomas Nilson

    Du som har kontakter kan inte du försöka att få igenom en debatt på TV tex med forskare ifrån bägge sidorna. Ni har ju agronomen Rockström som tyvärr inte törs ställa upp men du kanske kan hjälpa honom att övervinna sin rädsla. Varför får inte RIKTIGA klimatforskare komma till tals i Sverige? Vad är ni rädda för? Jag vet men andra kanske inte vet. Kom igen nu hjälp till att ordna en debatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s