Botswana Explorer

Sitter och drömmer mig iväg. Det är nu nästan exakt två år sedan längtan blev för stor att göra något så jag beställde en resa till Botswana alldeles själv. En av de allra bästa resor jag gjort även om den utan tvekan också blev den allra dyraste… Som ensam blir man ju dessutom lite trakasserad i dessa sammanhang, enkelrumstillägg kostar ju en del (av förståeliga skäl 🙂 ).

Började dock sådär, på grund av två centimeter snö på Heathrow blev det förseningar så jag bommade anslutningsplanet från Johannesburg till Botswana… Tack o lov var det enda dagen i veckan det gick ytterligare ett flyg samma dag (för ett litet Cesnaplan stod och väntade där för att ta oss ut i Okavangodeltat och starta safarin direkt). Nu blev det bara några timmar försenat.

Men det var helt underbart. Sista rundturen för säsongen pga regnperioden. Vilket gör att naturen var grön och frodig men också att många djur försvinner in i vegetation när de inte behöver stanna runt vattenhålen där rovdjuren också finns. Men detta gjorde också att alla turister försvann. Vi var nästan helt ensamma ute i parkerna och det var dessutom babyboom ute i markerna.

Sova i tält (nåja, det är riktiga sängar och ståhöjd…), höra alla ljud, utan kontakt med mobilnätet, bra mat trots avsaknad av el (middagen intogs alltid i det fria, i mörkret med en sprakande lägereld), nyfikna människor med samma intresse och fantastisk personal på And Beyond, safari-arrangören.

Häftigaste (om än ganska skrämmande när det hände…) var att vakna upp mitt inatten av ett jädra liv, ungefär som en katts irriterade jamande fast en artonhundra gånger starkare. Precis utanför tältet. En gnyende hyena vars steg dunkar förbi tältduken följt av ett lätt morrande läte av ”något” som ligger precis utanför. Då kände man sig ganska ensam o ynklig faktiskt  Framförallt när man började bli nödig och ville gå på toan…. 🙂
(Under lunchen dagen innan hade vi upptäckt att en leopard lagt sitt byte i trädet precis i mitten av vårt tältläger… Nu var den tillbaka för att äta och hyenor följer ofta efter leoparder för att få sig en bit).

Men det var så mycket mer; ljuden från elefanter som badar mitt i natten, rytande lejon som kallar på sina honor gåendes runt vårt läger (på lååångt avstånd försäkrade Sam, vår underbara guide. Yeah, sure sa vi turister…), sol och värme, ta det lugnt.

Om man ska jämföra med Tanzania så var naturen finare där och djuren var fler men upplevelserna var oändligt mycket starkare på denna resa (att bo i tält gör ganska stor skillnad).

Åkte med Anderson African Adventure som jag rekommenderar starkt (åkte med dem även till Tanzania).

Som sagt, börja drömma o längta igen… Sugen att joina kanske 😉  ???? Här en liten video från Botswana (har en från Tanzania också men det tar vi en annan gång…)

2 reaktioner på ”Botswana Explorer

  1. Pingback: Drömmar om Afrika…. | Maths Nilsson

  2. Pingback: Safari i Tanzania « Nurret Skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s