Våra goda förebilder….

Då barn och ungdomar ska vi se vad vi har lärt oss om livet på sistone…

Var en god vinnare…
Att vinna är själva meningen med livet och det gäller att passa på att njuta ordentligt när man väl är där. Det görs lämpligast genom att stampa på din opponent. Om och om igen. Det är dock viktigt att välja något som man vet tar skruv, annars försvinner liksom hela poängen. Din njutning är viktig. Lär av Magdalena Andersson och hennes ”ladorna är tomma”. Luften är fri, man får säga vad man vill och man bör göra det så ofta man kan. Det bäddar för gott samarbete i en framtid.

Var en god förlorare…
Man kan inte alltid vinna, en del av livet är att vara ödmjuk inför detta faktum. Men det är förstås klart att man måste reagera när någon är dum. Erbjds du en chans att brusa upp ska du ta den. Och Magdalena Andersson var ju dum. Sa dumma saker om tomma lador. Säg till fröken. Varför inte KU-anmäla? Det skapar ju extraarbete. Jobblinjen är bra. Och dom var ju faktiskt dumma. Jättedumma. Man måste ta ansvar för Svärje och visa var man står.

Samarbeta…
Det är hörnstenen i den svenska modellen. Det går till så att man ställer sig i ett hörn, blundar och sträcker ut en hand och erbjuder andra att tycka som du. Det är viktigt att betona att det handlar om att ta ansvar. Och det är andras ansvar att ta det ansvaret. För Sväärjes skull.
Men se till att hålla på gamla svenska traditioner. Har man kommit överens om en sak för tjugo år sedan så gäller det förstås i all framtid. Nya situationer hanteras bäst genom att gå därifrån och tycka dom andra är dumma. Jättedumma. Det är ju jobbigt att folk tycker annorlunda. Särskilt som man alltid varit överens. Hela tiden faktiskt. I tjugo år. Fråga alliansrepresentanterna i pensionsgruppen. Det är viktigt att visa att man är handlingskraftig och tycker rättast av alla.

Nyansera…
Vad någon nu än må påstå så ÄR världen faktiskt svart-vit. Either you’re with us or against us. För att  få ordning på saker o ting måste man kategorisera, det har vi lärt av självaste von Linné. Det är inte svårare än så.
Och själva poängen i ens åsikter kommer ju inte fram annars. Problematisera inte. Det är ju jobbigt. Hur ska väljarna annars förstååå? Ta det här med friskolor, hur bra har det inte blivit? Jättemånga har faktiskt fått det mycket bättre och är glada. Det vet vi är sant. Stanna där, det räcker för att få fram det som är viktigt. Är det bra för dig är det bra för alla. Alla har ju fått välja alldeles själva. Få en iPad i skolan, hur coolt är inte det. Och slipper gå med dom där blat… jag menar studieomotiverade barnen. Tycker man inte om det är man helt enkelt en kommunist.

Fundera inte ett ögonblick på vad det kan innebära att t ex Academedia har en belåningsgrad på 130%. Att själva affärsidén bygger på en typ 20% avkastning över några få år, med en inkomst som är fast. Att skolor faktiskt har lagts ner.

Men ta inte medelvägen, alla företag är dumma, jättedumma faktiskt. Eller jättebra, typ superbäst. Ökad segregation? Vaddårra? jämfört med resten av Europa är läget bra och inget att bry sig över.

Sådärja… gå nu ut och bli en god medborgare med dina nyvunna kunskaper. Tänk på att samarbeta i skolan. Erbjud andra att tycka rättast, precis som du. Tänk inte på att andra kanske har en annan situation än du. Det blir bara jobbigt. Och dumt liksom. Ensam är stark. För Svääärje i tiden.

_______________________________________

PS Varför bryr jag mig egentligen? Jag tillhör gruppen som vunnit. På kort sikt i alla fall. Kanske för att all forskning pekar på starka samband mellan höga inkomstklyftor och sämre mående för alla i ett samhälle. Och att det faktiskt är tomt i alla lador  (det bästaste med skulder som tillgångar är att de kan växa i all oändlighet). Och det enda vapnet vi har är att ta mer lån. Vi är ett gäng tjackpundare som lånar av varandra. Köpa mera grejer. Och snart är det jul. Hoppas att ni shoppar ordentligt. Man måste tänka på tillväxten hörrni. Ta gärna ett lån, man får bidrag för det. BNP per capita har stått stilla de senaste åtta åren. Invandring och lån har räddat oss. Ta ditt ansvar.

Eller som Cervenka uttrycker det i SvD här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s