TV-debut på gång

Jag blev kontaktad av TV4 igår och nu ska jag tydligen vara med i Nyhetsmorgon nästa torsdag (12/12)!!!

Det handlar förstås om det jag föreläst och skrivit mest om här på bloggen: klimatdebatten. Min bok Tvivel handlar ju om hur vetenskap hanteras i framförallt miljödebatten och den faktaförvirring det leder till. Men som vanligt är jag inte ute efter att förmedla senaste forskningsrönen eller berätta ”den enda sanningen”. Jag vill visa på hur saker och ting förvanskas och tas ur sitt sammanhang och hur mycket forskning som helt ignoreras av dem som tror att IPCC är en stor konspiration vars like vi aldrig skådat.

Ska bli riktigt kul, men jag får erkänna att det är en skräckblandad förtjusning!

 

20 reaktioner på ”TV-debut på gång

 1. per

  Det skall jag kolla på. Du behöver nog inte oroa dig, de står redan på din sida. Be dem att bjuda in Lars Bern eller Lennart Bengtsson som nästa gäst.

  1. Det är väl inte själva sakframförandet jag är orolig för utan att man börja prata i tungor och rör ihop det 🙂 Närå, det ska bli kul.

   1. per

    Ha, ha, det är nog ingen fara, jag har hört dig prata klimat och det låter sansat och stringent.

    Hoppas att du kan vara explicit i din kritik av Lars Bern i intervjun. Då får i och för sig han och Swebbtv ytterligare uppmärksamhet, men det kanske är okej för dig.

 2. Jonny Bjerkman

  Jag kommer sitta klistrad vid TV:n. Du är nämligen utsedd till min mentor 🙂 i ämnen som rör klimatet men också för ditt synsätt på vad vetenskap är. Köpte din bok ”Tvivel” och mer eller mindre sträckläser den. ”Minotaurus Tårar” fick vänta för när jag spontant laddade ner (E-bok Bokus) ”Tvivel” så fastnade jag direkt. Vad jag fascineras mest över i ”Tvivel” är alla väldigt klara paralleller till dagens många gånger totalt vimsiga debatter om klimatet och då framförallt det ständiga ifrågasättande av vetenskaplig metodik (eller snarare den totala avsaknaden av kunskap om vad vetenskaplig metodik är). Tack för allt dit fantastiska arbete!

 3. petergrafstrm

  Hoppas att TV4 sätter av ordentligt med tid att förbereda upplägget så det når fram till publiken.
  Chansen att skeptiker tar till sig det ökar nog om det från början av programmet framgår att det inte handlar om att ta ställning för eller emot alarmism utan om att ta bort vanföreställningar så att man har bästa möjliga underlag för debatten.

  1. Jo, men det handlar om morgonteve och därmed om några minuter så det lär ju inte hinnas med några djuplodningar direkt…

 4. Elisabeth Törnqvist

  Önskar dig lycka till till medverkan i TV- programmet. Fler måste få höra och se dig! Saknar dig på Facebook, viktigt att du kommer ut till fler! Skall bli intressant. Måste köpa din bok som får så positiv respons!👍👏🏼

  1. Tackar för det. Ska bli kul att se vad det blir av det. Men det handlar ju bara om minuter så man ska väl inte hinna göra bort sig totalt 😉

   1. Hej Anders. Du får se mitt senaste inlägg (11/12). Fick inte var med fick jag reda på kvällen innan: ”Det hamnade mellan stolarna” …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s