Norrland

MNIL8602

Då var årets version av ”Den sista färden” över. Två kompisar från Boden har under många år dragit ut på fiskeäventyr i de svenska fjällen och 2007 fick jag följa med. Har sedan dess blivit en ny resa (nästan) varje år. Själv följde jag med mest av vilja komma ut i naturen, det gäller fortfarande men nu har jag till och med lärt mig flugfiske.

MNIL8595

För ett par veckor sen såg jag flockar med svärta (en fågel alltså 😉 ) sträcka söderut vid Skånes kust, nu såg jag två kullar med ungar varav den ena inte hade lärt sig flyga ännu. Annars blev det närkontakt med bland annat tjäder och orrhönor men mäktigast var när havsörnen slog sig ner i en grantopp inte alls långt ifrån mig för att sen dra när den upptäckte mig.

MNIL8553

MNIL8555

MNIL8544

Blir varje år lika förbannad över att hitta ölburkar och skräp längs med jokkarna (t o m ett par hjälpligt gömda foppatofflor). Har inte mycket till övers för er som är så förbannade lata och egoistiska att ni inte ids ta tillbaka det ni dragit med er ut. Nu har det blivit så pass billigt att ta en helikopter ut och fiska att det definitivt har påverkat hur det ser ut.

MNIL8646

MNIL8584

MNIL8633

Enligt mina kompisar märks det också tydligt hur det ökade fisket minskat bestånden i jokkarna. Ett fiskekort för en vecka kostar mindre än 300 kr, tycker gott man kunde höja det rejält och till exempel lägga på en eftersyn värd namnet av både fiske och nedskräpning. (Nej, jag vill varken förbjuda eller dissa fiskare, det är som vanligt bara en liten minoritet som inte bryr sig ett skvatt om annat än sig själva).

Nåja, det var en riktigt bra vecka och vi hade ordentlig tur med vädert 🙂

MNIL8701

MNIL8723

MNIL8698

MNIL8694

MNIL8648

MNIL8683

MNIL8659

MNIL8677

MNIL8585

MNIL8613

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s