Nej, jag vill inte debattera på SwebbTV

Såg att det länkades från Lars Berns blogg hit och blev nyfiken på vad det handlade om. Det pågick tydligen en diskussion om huruvida SwebbTV vågar ta in mig på en klimatdebatt eller inte. För att klargöra: några har frågat mig om eller önskat att jag ställer upp på en debatt i SwebbTV. Det är möjligt att de också har frågat SwebbTV, men jag har aldrig frågat och de har aldrig avböjt mig så att säga. Finns inget ”de vågar inte” (vad jag vet). Så var den saken utredd.

Jag har redan förklarat varför jag inte vill vara med på en sådan debatt, se här. Vad är det för mening att debattera mot en som Bern, ena dagen blir han intervjuad i Expressen och säger att IPCC är experterna för att dagen efter skriva på sin blogg att IPCC är politiskt bakbundna och inte ens har mandat att undersöka naturliga parametrar som påverkar klimatet (som alla som är ett uns intresserad på riktigt kan kolla upp i IPCC:s rapporter. Spoiler: Bern hittar på som det passar även här).

Bern skriver nu:

”Denne läkemedelskonsult Nilsson är bara ytterligare en bland tusentals klimatalarmister och dessa har fritt tillträde till alla Main Stream Media vilket inte skeptikerna har”

Och lägger till säger att han inte tänker tillåta mer reklam för denne Nilsson på hans blogg så jag skriver inget där. Men det är nästan lite gulligt, här tog GP:s ledarsida in en krönika fullspäckad med felaktigheter men vägrade att publicera en replik från mig.

Så det kan vara. Nu vet ni det.

Ni hittar länkar till hur dålig koll Lars Bern har på klimatforskningen och hur han hittar på lite som det passar här.

5 reaktioner på ”Nej, jag vill inte debattera på SwebbTV

    1. Ja, du platsar ju, ljuga om att vara forskare utan att ha publicerat en artikel alternativt inte vågar stå för det du skriver och använder ett falskt namn.

  1. De som fallit i farstun för Lars Bern är enbart att beklaga. Han, liksom många äldre gentlemän typ USAs 45e president, är enbart ute efter uppmärksamhet, ego och pengar, sannolikt även denne ständige popup-figur Bern i alltfler sammanhang. Vad är han ”expert” på härnäst?
    ”Vindflöjlar” som säger en sak i SVT, en annan i SwebbTV med dagars mellanrum. Jag har själv skådat skådespelet och där måste sociala media ta sitt ansvar och börja rensa. ”Censur”, skriker somliga, men frihet under ansvar säger jag. Vi behöver trovärdig kunskap och vetenskap, inte ännu fler populister som förvirrar folk.

  2. Orvar

    Bland det vidrigaste jag läst på nätet i år. Maths Nillson är den enda som backar upp med vetenskap och inte egna hemmasnickradd grafer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s