Prometheus

Hamnade på en ”spontanbio” igår, Prometheus, en film som berättar om det som hände innan Alien, Ridley Scotts klassiska rymdskräckis -en av mina favoriter (även om uppföljarna bara blev sämre och sämre i min mening).
Prometheus Poster

Prometheus som  betyder ”den som tänker före” är förresten hämtat från den gamla grekiska mytologin och var namnet på en titan  (nu när jag blandat in grekisk mytologi i mitt senaste alster Minotauros tårar menar jag 😉 ). Hans bror var Epimethreus, ”den som tänker efteråt”. Prometheus stal elden från gudarna och Zeus lät straffa honom genom att binda honom vid en klippa och låta en örn hacka i sig hans lever gång på gång… (allt enligt Wikipedia).

Och namnet är nog inte taget av en slump, utan att säga för mycket. För det handlar om guddomar och mänsklighetens ursprung. Filmen handlar om en expedition till en avlägsen planet där två forskare (Noomi Rapace, gör ett bra jobb) hävdar att de ska hitta tecken på liv. Och det gör de….

Spännande och mäktigt gjord, 3D var grymt häftigt till denna film (haha, blev ett par gånger irriterad över att någon ställde sig ivägen innan jag insåg att det bara var i själva filmen… så nog funkar det 🙂 ).
En del orimligheter får man väl ta med en sådan här film men det är absolut inget som stör (och inte var det mycket heller). Klart godkänd.

Lite tröttsamt att alla storfilmer nu för tiden ska lämna en stickare till en uppföljare dock…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s