Snart är det sommar….

Jo, det är faktiskt sant. Lite svårt att ta in när snön ligger djup och termometern kryper under -10C. Men det är faktiskt bara en vecka till vi drar till Indien 🙂 Det är visserligen vinter där också men tjugo grader kan jag stå ut med… (visserligen verkar det kunna gå ner mot typ fem grader under nätterna).

karta_Indien[1]

Flyger till New Delhi och tar oss därifrån så fort som möjligt (+20 miljoner invånare och horder med resistenta bakterier lockar bara sådär…). Åker bil direkt till Bharatpur (ska bli hmmm… intressant att ge sig ut i trafiken (nej, vi kör inte själva…)), där vi sover i två nätter.

Första dagen blir det nördskådning/fotning direkt i Keoladeo Bird Sanctionary , ett våtmarksområde som ursprungligen var någon Maharadjas jaktmarker, nu är det en fullt med diverse fåglar (finns uppenbarligen inte bara fåglar där, bilden är från Wikipedia, se länken…).
Keoladeo Ghana National Park, Bharatpur, Rajasthan, India.jpg

Sen blir det en sväng in till Taj Mahal som ligger ett par timmars bilfärd därifrån. Kul att se men ingen av oss tycker väl det hör till resans höjdpunkter direkt…. Den kommer därpå. Kanske inte nattåget söderut som följer men väl Bhandavgarh national park som väntar. Två nätter här och totalt fyra safariturer ut i parken som är en av de parker där tigern syns oftast. Absolut inte säkert att man ser den men det kommer vara en stor besvikelse om vi inte gör det…

(bild från Wikipedia)

Sen blir det ännu ett nattåg tillbaka norrut till Chambal River där vi ska vara tre nätter. Lite blandade utflykter väntar, bl a båtsafari. Den utrotningshotade gavialen finns där:
Huvudet av en hanne
(bild från Wikipedia)

Sen bli’re att ta sig tillbaka till  Delhi och sova en natt där och flyga hem igen.

Men först ska vi väl få våra tågbiljetter… står fortfarande i kö, nu nummer ett och två. Resebyrån som fixar bokandet och planeringen av rutten säger att det är lugnt, det ordnar sig. Så här är det i Indien. Får väl erkänna att det hade känts ganska bra om det var spikat och klart nu….
Fan, bara en vecka, svårt att fatta 😀
Framförallt när det ser ut såhär här hemma (Nacka Kvarn):
MNI_1413-Nacka-Blue-Contras MNI_1419-Nacka-Kvarn-blue web MNI_1424-Nacka-kvarn-web

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s