Lars Bern fortsätter sitt ljugande på SwebbTV

Jag visade för lite sen hur Lars Bern satt och hittade på saker om klimatet i ett par filmer på den alternativa mediekanalen SwebbTV. Pga orsaker råkade jag titta på ytterligare en film därifrån (publicerad på Youtube i början på september 2019).  Och tja … jag vet knappt vad jag ska säga. Här är några kommentarer (klimatpratet börjar vid 29 minuter ungefär).

 

32:45 min Bern hävdar att en engelsk politiker vid namn Houghton var ordförande för IPCC som helt öppet sa till forskarna att de måste hitta på skrämmande klimatscenarier så att människor tar det här på allvar.

Nej, Houghton var inte politiker utan professor i atmosfärisk fysik vid Oxford och har varit chef för brittiska Met Office bland annat. Bern citerar inte rakt av men hänvisar till hans påstådda uttalande Unless we announce disasters, no one will listen!

Det här påståendet finns på hundratusentals websidor världen över men ingen kan ge en källa på varifrån det kommer. De som har letat hittar första kommentaren i en tidningskolumn där en högerinriktad journalist och pseudoskeptiker kritiserar Sternrapporten (om kostnaden för global uppvärmning).

Even though the quotation appears on about 130 thousand web pages, no one seems to know where it originated. On the few occasions a reference is cited, it is listed as coming from the first edition of Sir John’s book, Global Warming: The Complete Briefing, published by Lion Books in 1994. But Sir John does not say it in this edition, nor in subsequent editions published by Cambridge University Press.

Citatet sägs alltså komma från en bok Houghton har skrivit MEN det finns inte där och har aldrig funnits. Det är en myt!

(att felcitera uttalanden är ingen isolerad händelse i den här debatten, några exempel finns på DeSmog eller Real Climate).

 

Graphs-Mann-versus-Ball

 

De övergår sen att prata om att Michael Mann och hans ”hockeyklubbgraf” från 1998-99 som visade att temperaturuppgången på senare tid är exceptionell. De drar den vanliga ramsan om att den är fejkad och hänvisar sen till en förtalsrättegång som pågått sen 2008 där Tim Ball stått åtalad för att ha anklagat Mann för fusk och borde sitta i fängelse.

35:00 Sen har andra hederliga forskare sagt att denna är ett falsarium
35:10 Michael Mann har vägrat lämnat ut de data han stöder sina resultat på
35:20 Detta ledde till en rättslig process mellan en hederlig forskare som hette Tim Ball och Michael Mann där Ball anklagades för förtal 
35:50 Och under hela den här rättsprocessen har Ball förgäves försökt få Mann att lämna ut sina grunddata.

Det är bara ren rappakalja, Mann har lämnat ut rådata och vem som helst kan ladda ner dessa data härifrån (och som du ser har de funnits där sen 2003-2005, i alla fall tre år innan den där rättsprocessen började).

Tim Ball hederlig forskare? Om man bortser från att han varit lobbyist avlönad av fossilindustrin så har han bland annat ljugit om sitt CV, sagt att han varit professor i klimatologi i 28 år (det var 8 år och det var i geografi).

Rättegången har nu lagts ner och hela internet har de senaste dagarna fyllts med inlägg om att det innebär att domaren har hittat bevis för att Manns graf är falsk.

36:50 Eftersom Mann inte lämnar ut detta kan ingen annan forskare falsifiera eller verifiera den här teorin. Alltså är det här inte vetenskap utan ett rent beställningsjobb, ett rent bedrägeri
37:17 Domstolen har dömt till Balls fördel
37:36 Detta är vad klimatvetenskapen har byggt på under alla dessa år
38:07 Mann är nu avslöjad som bedragare
38:30 Domen var spiken i kistan

Det märks att farbröderna lever i en bubbla. Som jag redan nämnt har Manns data lämnats ut för evigheter sen. Själva studien har också verifierats, och dessutom har det publicerats en bra bit över tjugo andra studier som bekräftar den. De senaste tre kom för bara några månader sen: Läs mer i denna artikel från BBC till exempel.

Så nej, det här var inte spiken i kistan på någonting mer än kanske en nål i Bern och SwebbTVs filterbubbla. Man är nu mer säker än någonsin att uppvärmningen vi ser nu är exceptionell.

Läs mer: Den medeltida värmeperioden och Manns hockeyklubba

Jag har inte sett några officiella dokument om domslutet i den här nu nerlagda rättegången. Mann har publicerat ett brev från sin advokat som säger att Ball hänvisar till ålder och sjukdom för att inte fortsätta. Övriga hänvisar till John O’Sullivan, en man som ger mytomanin ett ansikte. Jag har skrivit om det här för lite sen, läs här. (Kuriosa: en annan förtalsrättegång mot Ball lades ner med motiveringen att Balls anklagelser var så idiotiska att ingen skulle gå på dem).

[Uppdatering 2019-09-18: Nu har utskrift från domstolen blivit officiella. Och nej, det hade som sagt inget att göra med att Mann skulle ha fuskat eller vägrat lämna ut data. Det har dragit ut på tiden, domaren ansåg saken vara irrelevant med tanke på tiden som gått och Ball (över åttio år) har inte hälsan att genomföra det. Får vi höra en ursäkt för lögnen Bern/SwebbTV? ].

39:00 Då måste globalisterna ändra strategi och då via sin PR-apparat (de kontrollerar mainstream media), så har de kommit att göra om frågan till en religiös fråga och lanserat ”lilla Greta”
40:40 Greta – då fick man en Messias-gestalt. Man har tappat kontakten med vetenskapen, det handlar bara om tro.
41:40 One Foundation står bakom: o bakom dem Sorros, Bill Gates

46:00 Regeringen har hängt upp hela sin klimatpolitik runt Greta. Hon har ju ingen utbildning
46:50 Ingen gör en kritisk granskning, det är därför vi sitter här med våra ytterst små resurser för att göra det som den tredje statsmakten slutat göra
49:27 Hela den sär vetenskapliga bubblan har spruckit, det är ingen som tror på det där längre
49:30 NASA har nyligen gått ut med rapport om att jordbanans form har ändrats och är något mer elliptisk, jordaxelns lutning har ändrats 2 grader påverkar klimatet. Vi har en rad naturliga faktorer som gör att klimatet varierar.

 

Det här är så dumt att jag egentligen inte borde kommentera det. Regeringen har byggt hela sin klimatpolitik runt Greta!? Men, kom igen, det är bara korkat (och om du lyssnat på vad Greta vill så räcker inte regeringens förslag långt …)

Nej, Bern det är du som sitter och hittar på, ljuger rakt ut och konspirerar och slänger ur dig ”naturliga variationer” utan att ha någon som helst vetenskap att stödja dig på. Jag förstår att Greta blir ett utmärkt offer att rikta ögonen på och därmed ta fokus bort från den överväldigande vetenskapen. Precis som lobbyisterna i USA tyckte Al Gore var gudasänd som hjälp för att övertala konservativa politiker (hör dem berätta själva i filmen Climate of Doubt här). Greta fick medialt genomslag för mindre än ett år sen, klimatforskningen har pågått en aaaning längre än så.

Läs mer  om bl a naturliga variationer i mitt förra inlägg här.

Vad det gäller NASAs studie får man väl förmoda att han hänvisar till denna. Den säger att uppvärmningen som fått en enorm mängd is att smälta (och då framförallt den på Grönland) har skapat en viktförskjutning och får jorden att ”vobbla” en aning.  Här kan man ju välj att lyssna på de som har gjort själva studien …

It’s important to realize that this wobble isn’t the prelude to any sort of environmental calamity, Ivins and Adhikari said. It doesn’t affect agriculture or climate in and of itself, and any small impact on navigational equipment is easy to correct for. 

… eller Berns hemsnickrade slutsatser. Notera också att studien till största delen bygger på statistiska modeller, något som Bern enligt tidigare uttalanden om klimatmodeller närmast verkar förakta. Men det verkar bero på vad resultaten visar.

Det går att kommentera mer men det här är bara för sorgligt. Det känns ärligt talat som en parodi.

På ett sätt är det intressant att se hur lätt det är att få folk att tro på vad som helst, det räcker med att skylla migration och klimatproblemen på etablissemanget och globalisterna (Sorros, Rotschild och Gates osv) sen spelar det ingen roll vad man säger. Lägg till det med att globalisterna äger all mainstream media och är köpta så är paviljongen krattad. Men tänk den omfattning konspirationen har, det är ju inte bara IPCCs alla författare som ska övertalas, det är även alla lärosäten världen över och de ska samordna alla sina publikationer och mätvärden och så vidare.

Är det sån här skit vi ska ersätta Public Service med? Orkar fan inte …

Översikt klimatinlägg.

Ytterligare inlägg om SwebbTV och Lars Bern här, här och här.

MNIL1292