DN-artikel

Det går upp och ner. För någon dag sen lutade jag åt att sluta med det här ältandet av klimattjafs. Fick uppmuntrande meddelande från Isabella Lövin som läst min bok och en rekommendation på Twitter. Riktigt kul 🙂

(ja, jag vet att somliga hatar MP av ren princip, ni behöver inte berätta det, jag bryr mig föga. Jag är stolt och glad över att hon gillade den. Punkt. Men nej, jag är ingen miljöpartist, eller annan partist heller för den delen.)

Hon refererar till denna artikeln i DN där jag omnämns (det fina självförhärligandet….): https://www.dn.se/kultur/sa-skapas-och-sprids-logner-i-klimatfragan/

Även i en krönika: https://www.dn.se/kultur/peter-alestig-darfor-kan-det-vara-hopplost-att-argumentera-med-en-klimatskeptiker/

Uppmuntran som behövs. För det är stundtals själadödande. Naturligtvis dröjde det inte länge efter DN-artikeln publicerats som ”Claes” skickade ett argt mejl om vilka jävla alarmister vi var hela bunten. Men sånt bryr jag mig faktiskt inte särskilt mycket om. Är mer bedrövad över hur starkt och verklighetsfrånvänt ”motståndet” är på sina håll i politiken. Men som jag fick påpekat för mig häromdagen, det behövs att man påminns om att det faktiskt bara är en liten klick som döljer sig bakom de mest högljudda. Till och med den riktiga marknaden (alltså inte ideologiska lobbyorganisationer) har fattat galoppen, omställningen är på gång vare sig vi vill det eller inte. Att vi ska få till Parisavtalet är ju dock en annan femma ….

11 reaktioner på ”DN-artikel

 1. Estberger Fredrik

  Tack Maths,
  Gjort en liten insats idag. Köpte sista exemplaret av din bok på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan idag. Behöver få ammunition då jag pratar med vänner, kollegor och släktingar. Så nu börjar studierna och kanske återkommer med frågor.

 2. Gunilla Teckenberg

  Hej Maths!

  För vad det nu är värt så delar jag även med mig lite uppmuntran och hoppas du orkar fortsätta. Jag förstår att det sliter rent känslomässigt men du har många supportrar som uppskattar ditt arbete, vi är bara inte lika högljudda med att framföra våra åsikter.

  Du får väl säga som Tage Danielsson ”fr.o.m. nu kommer jag aldrig att kalla mig för något som slutar på -ist förutom cyklist”

  Förövrigt övergår det mitt förstånd hur de som förnekar pågående klimatförändringar klarar av att blunda för allt som sker i världen denna sommar, kusligt hur väl det stämmer överens med vad vetenskapen sagt under många år. Klimatkrisen pågår NU!

   1. Pia Lerigon

    Åh så trist att den inte finns som e-bok. Du borde verkligen prata med förlaget för e-bok känns bättre för miljön och klimatet. Själv har jag övergått till att bara läsa e-böcker nu när jag bor i husbil och inte kunde ta med mitt bibliotek.

    Kram Pia

 3. Instämmer som vanligt i hyllningskören på denna blogg. Boken ska nu införskaffas och råpluggas i höstmörkret, så sakargumenten och kunskaperna kan utvecklas.
  Fortsätt vara en frisk fläkt i rökridåerna.

 4. Ronny

  Har nu bara sista kapitlet kvar av din bok att läsa. Normalt läser jag en bok per år men denna har jag, i min takt, snart plöjt igenom under 3 dagar.

  Jag förstår till fullo att det känns tröstlöst att stångas mot troll och desinformation. Men det du ger är verktyg för oss andra att vara kritiska röster och ifrågasätta. Verktyg för att inte låta desinformationen vara det ända som sprids på sociala medier och forum. Det du gör, gör verkligen skillnad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s