Elsa Widding – du ljuger och förtalar

Om ni undrar hur det är att skriva om klimatet?

SD:s riksdagsledamot Elsa Widding har nu lagt upp en video där hon anklagar mig för att manipulera hennes Wikipediasida (ja, det är samma saker hon anklagade mig för sist jag var med i Aktuellt, då inkluderades även en lång utläggning om min bristande mentala hälsa: Så här sjuk är ”klimatdebatten” – kanske polisanmäla? – Maths Nilsson, författare )

Samma nu, hon hittar på kopplingar mellan mig och SVT-reporter Erika Bjerström, läser upp att jag går på bidrag, inte har lyckats ta min kemiexamen osv.

Inte ett ord är sant, jag har inte skrivit ett ord på varken hennes eller min sida på Wikipedia. Det är jag övertygad om att hon är medveten om.

[Uppdatering: alla kan klicka på Wikipediasidans historik och se när, var och vem som gjort en ändring. Det går sen att klicka på användarnamnet på den som gjort ändringen i fråga. Om man ens vore lite nyfiken på att undersöka saken kan man till exempel klicka på de två alias som Widding påstår att jag använder. Då hamnar man på deras beskrivningssidor = två av Wikipedias administratörer sedan många år tillbaka. Men det kräver ju att man bryr sig om sanning och inte bara är ute efter att ärekränka och förtala … Här diskuterar administratörerna på Wikipedia anklagelserna]

Hon påstår återigen att jag inte läst hennes bok innan jag recenserade den i GP. Men det vet hon också att jag har gjort, jag kommenterade och la upp länkarna till mina blogginlägg (se skärmdump nedan) i kommentarsfältet på hennes förra Youtubeinlägg. De raderades inom en minut (andra försökte göra detsamma fick jag höra, men med samma resultat) Läs mer: Med lögnen som vapen – Maths Nilsson, författare

[Uppdatering: det kan ju mycket väl vara så att detta sker automatisk, finns en hel del vittnesmål om liknande, och inget EW kan beskyllas för. Och det är för övrigt bara en bisak i den här grejen, hon får ta bort kommentarer bäst hon vill, det är lögnerna om mig jag blir förbannad på.]

Här har ni länkarna till kommentarer på hennes bok med både citat och sidhänvisningar. Sakliga bemötanden på det lyser med sin frånvaro.

Recension av Elsa Widdings (SD) nya klimatbok, del 1 – Maths Nilsson, författare

Recension av Elsa Widdings (SD) nya klimatbok, del 2 – Maths Nilsson, författare

Men vem bryr sig om sanningen? Nu har hon ju fått ut budskapet hon ville.


Ja, jag kommenterade även under denna videon (hon uppmanade mig ju att göra det) att jag inte skrivit varken på hennes eller min Wikipediasida, samt att hon visste att jag läst hennes bok då hon raderat länkarna jag försökt lägga upp (se ovan).

Fick ett svar att hon aldrig raderat en kommentar någonsin (se skärmdump från notifieringsmejl nedan). Jag svarade igen och la till länkarna till recensionerna. Vips så vara båda mina kommentarer borta. Igen.

Modig och vågar ta debatten var det va. [Uppdatering: det kan ju mycket väl vara så att detta sker automatisk, finns en hel del vittnesmål om liknande, och inget EW kan beskyllas för. Och det är för övrigt bara en bisak i den här grejen, hon får ta bort kommentarer bäst hon vill, det är lögnerna om mig jag blir förbannad på.]

Får väl se om hon berättar det i nästa inslag. Vem bryr sig, den önskvärda skadan är förstås redan skedd.

17 reaktioner på ”Elsa Widding – du ljuger och förtalar

 1. Anders Egerö

  Stå på dig! Vi är många som ser vem som är trovärdig och vem som inte är det. Jag misstänker att Mats Johansson är samma person som en gång satt i SVT-styrelsen (samtidigt som jag själv) och då ansåg att denna styrelse skulle diskutera programutbudet på sina sammanträden. Han visste inget (eller ville inte veta) om principen ”armlängds avstånd”. Precis som SD inte vill känna av i dag.

  1. Anders Egerö

   Men nu ser jag att den Mats Johansson jag syftade på är avliden. Ber om ursäkt för det misstaget.

 2. Thomas P

  Jag roade mig med att se på Widdings senaste video där hon meddelade att hon skall rapportera till riksdagens säkerhetstjänst att hennes wikipediasida är låst. Vore närmast komiskt om det inte vore så att hon som riksdagskvinna förväntas ha lite ansvarskänsla och inte agera rättshaverist. De har viktigare saker att ägna sig åt än klagomål som ligger helt utanför deras ansvarsområde.

  Wikipedia låser sidor när det blir krig mellan olika fraktioner som lägger till och tar bort samma text gång på gång. Så har det alltid fungerat.

 3. Claes Uggla

  Tack för din uthållighet Maths. Hur skulle världen se ut utan sådana som du? Man undrar vad som är EW:s drivkraft att medvetet ljuga i syfte att främja en fortsatt klimatkris.

 4. Jag kommenterade för några dagar sedan en av Elsas videos. Då togs också min kommentar bort. Kom på att det berodde på att jag hade länkar i kommentaren (varav en länk till dig om GISP2). Tog bort länkarna och förklarade istället och då fungerade det. Man kan tydligen ställa in så att kommentarer med länkar stoppas för granskning.
  https://support.google.com/youtube/answer/9483359?hl=sv#zippy=%2Cspärra-potentiellt-olämpliga-kommentarer-för-granskning%2Cblockera-kommentarer-med-länkar

  1. Tack för info. Men de raderas med andra ord inte automatiskt utan det får administratören godkänna eller radera. Men jag har läst att en del kommentarer blir synliga för att raderas efter en kort stund senare utan att någon raderat dem med vilje. Jaja, jag vet inte.

 5. Pingback: Om min recension av Widdings bok – Maths Nilsson, författare

 6. Pingback: Vägen till förtal – Maths Nilsson, författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s