Duma Key av Stephen King

Duma Key

Edgar råkar ut för en olycka vilket leder till en del personlighetsförändringar som i sin tur leder till att han inte kan fortsätta med sin framgångsrika byggfirma. Dessutom leder till att han separerar från sin fru. Han mer eller mindre flyr sitt gamla liv och lämnar sin fru och två barn för att bege sig ut till en ö utanför Floridas kust (Duma Key). Där börjar han teckna och måla och det är då det börjar, det han målar blir mer än bara bilder kan man säga….

Det var länge sedan jag läste en roman av herr King nu, men tidigare var det en av mina absolut favoritförfattare. Och jag förstår fortfarande varför. Det han skriver blir så levande och man är så närvarande på något sätt. Gestaltningen (jo man blir väl miljöskadad när man skriver själv 🙂  ) av Edgar är fantastisk liksom uppbyggnaden av historien. Gillar boken mycket, den är spännande och man vill gärna veta vad det  är som egentligen pågår därute på ön och vad som kommer att hända.

Men, och det är inte första gången när jag läser skräckböcker, när ”monstret” ska avslöjas om man ska uttrycka det så, så blir det lite… ja, inte helt bra. Slutet känns lite som att han helt plötsligt kom på att, hmmm nu är det nog dags att avsluta boken. Lite synd för det är annars en riktigt bra bok.

Klart läsvärd dock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s