Re-writing history och glad att det är över

Jahopp, en första version av Minotauros tårar är klar och skickad till brorsan för testläsning samtidigt som den lagts i byrålådan att  mogna till sig för att kunna göra en mer objektiv bedömning senare (helt omöjligt efter det intensiva slutarbetet med den, allt känns bara så banalt och tjatigt…). Frågan är då vad man ska göra härnäst? Har en hel del nya manusidéer, men det blev som så att jag tog upp Det som blir över igen. Jag tycker den känns så angelägen och värd ett försök till. Re-writing history alltså. Blir ett lite annorlunda upplägg, framförallt inledning och uppbyggnad av storyn. Bara att testa och se…

Men ibland är det är lite svårt att prioritera skrivandet fullt ut när våren är här… Ute och fotade lite igår:

 Och på tal om vår. Tiden för hockey VM. Om man nu kan kalla det för VM, de bästa är ju inte med och spelar. Igår åkte Tre Kronor ur i kvarten mot Tjeckien. Trist, javisst. Samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite skadeglad. Hela alltet har ju blivit till en kommersiell fars, och då syftar jag inte bara på den parodi som utspelar sig i TV4 med avbrott i spelet för att kunna visa reklam (!).

Allvarligt talat. Ett hockey VM i Sverige, med Tre Kronor i kvartsfinal och det inte är slutsålt. Är det inte något som är fel då?

Dags att se över hela arrangemanget? Dags att inse att det inte går att kräma ur mer pengar ur ett pseudomsästerskap?  TV-rättigheter, reklamrättigheter och allt vad det är. Är det här den fantastiska valfriheten kapitalismen erbjuder oss? Visst är det helt fantastiskt att någon på fullt allvar trodde man skulle köpa biljetter för tretusen spänn för en Sverigematch i grundserien inkl två blåbärsmatcher. Men när man läser vad som försegår bakom kulisserna är det inte så konstigt kanske. Se artikel i SvD här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s